Ši keptuvė pagaminta iš aliuminio.
Pieš pirmą naudojimą:
Išpakavę keptuvę, ją nuplaukite šiltame muiliname vandenyje naudodami minkštą kempinę.
Gerai išskalaukite ir nusausinkite minkštu audiniu.
Kaip naudoti:
Aliuminio keptuvė greitai įkaista todėl aukšta temperatūra nereikalinga. Kepant blynus nustatykite vidutinį viryklės degiklio kaitinimą. Pirmiausia pateptas aliejumi abi keptuvės puses pakaitinkite iki 2 min. ir tik tuomet pilkite paruoštą tešlą. Kepant naudokite medines arba plastikines menteles. Nenaudokite metalinių įrankių , nes aliuminio keptuvė neatspari įbrėžimams.
Valymas ir priežiūra:
Nepamirškite atvėsinti keptuvės prieš valymą, nes šaltas vanduo užpiltas ant karštos keptuvės dėl staigaus temperatūrų pasikeitimo gali sukelti keptuvės deformacijas.Keptuvę nerekomenduojama plauti indaplovėje. Visada kruopščiai išplaukite keptuvę po kiekvieno kepimo naudodami plovimo priemones skirtas plauti rankomis. Nenaudokite metalinių šveitiklių ir priemonių kurios gali braižyti paviršių. Norėdami gerai išplauti prilipusios ir pridegusios prie keptuvės tešlos likučius, pamerkite keptuvę šiltame su plovimo priemone vandenyje ir leiskite maisto likučiams išbrinkti.
Saugumas:
Atsargiai elkitės su karšta keptuve, kad išvengtumėte sužeidimų.
Dėl saugumo, kai kepate, niekada nepalikite keptuvės be priežiūros ir įsitikinkite, kad keptuvės rankenos nepakliūtų virš karštos kaitvietės, nes rankenos gali įkaisti. Jei kepate ant dujinės viryklės, liepsną sumažinkite tiek, kad ji nekaitintu keptuvės rankenų. Jokiu būdu ant kaitvietės nepalikite tuščios keptuvės, nes tuščia lieto aliuminio keptuvė jau po 3min. įkaista iki 300°C . Dėl aukštos temperatūros riebalų likučiai gali greitai sudegti ir sudaryti deguto smalas.